Newsletter online - Compania Liviu Rebreanu
STAGIUNEA 61 (2022/2023)
JANUARY 2023
 
Au început repetiţiile la „Unchiul Vania“ de A. P. Cehov, în regia lui Sorin Militaru

Universul fascinant şi inepuizabil al lui Cehov va fi transpus pe scena Companiei „Liviu Rebreanu“ de către regizorul Sorin Militaru într-o montare care va fi fidelă textului, dar accesibilă publicului contemporan.

„Unchiul Vania” este una dintre piesele de teatru considerate reper pentru Anton Pavlovici Cehov.
Publicat inițial în 1898 și montat pentru prima dată zece ani mai târziu, la Teatrul de Artă din Moscova, textul dramaturgului rus ne prezintă povestea profesorului Aleksandr Vladimirovici Serebriakov și a familiei sale.
Profesorul, aflat acum la cea de-a doua căsnicie, o aduce pe mult mai tânăra sa soție, Elena Andreevna, la moșia pe care o deține. Aici locuiesc Ivan Petrovici Voinițki, unchiul Vanea, fratele primei soții a profesorului, care administrează domeniul, Sonia Aleksandrovna Serebriakov, fiica profesorului din prima căsătorie și Maria Vasilevna Voinițki, mama primei soții a profesorului.
Printre celelalte personaje din text se regăsește Mihail Lvovici Astrov, doctorul local, oaspete regulat al casei.
La moșia Serebriakov aparent nu se întâmplă nimic, fapt caracteristic lumii cehoviene, dar, în același timp, în mințile și în sufletele personajelor se întâmplă enorm de multe. Sonia este îndrăgostită pătimaş de Astrov, dar nu se consideră demnă de acesta. Astrov și Vania sunt îndrăgostiți de fermecătoarea Elena. Fiecare trăiește în lumea lui, prins în capcana plictiselii și a lipsei de încredere. Toate gândurile ascunse ies până la urmă la iveală, totuși, fără a modifica prea mult regulile unui astfel de univers rigid.

Din distribuţie fac parte: Dan RĂDULESCU – Serebriakov Aleksandr Vladimirovici, Loredana DASCĂLU – Elena Andreevna, Larisa DOBRIN – Sofia Aleksandrovna (Sonia), Gabriela BACALI – Voinilkaia Maria Vasilievna, Mihai CRĂCIUN – Voinitrki Ivan Petrovici (Unchiul Vania), Costin GAVAZĂ – Astrov Mihail Lvovici, Ion VÂNTU – Teleghin Ilia Ilici, Cristina HOLTZLI – Marina, Ştefan MURA şi Cristian IORGA –doi argaţi.

Regia artistică este semnată de Sorin MILITARU, scenografia este concepută de Alina HERESCU, compozitor este Ovidiu ILOC, asistent scenografie este Aurel ASANACHE, sufleor este Laura MOLDOVAN, iar regia tehnică este asigurată de Laurenţiu BARNEA.

Premiera va avea loc sâmbătă, 20 ianuarie 2024, la ora 19.00, la Sala Mare.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe https://teatrunational.biletmaster.ro/ron/Event/44004003/Unchiul-Vania

Au început repetiţiile la „Unchiul Vania“ de A. P. Cehov, în regia lui Sorin Militaru
S-au decernat Premiile Bioeel şi Aplauze la Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu-Mureş

Mihai Crăciun este actorul Companiei „Liviu Rebreanu“ care în acest an a fost distins cu Premiul Bioeel pentru meritele sale artistice remarcabile demonstrate pe parcursul stagiunii 2022-2023. Premiul în valoare de 1500 euro, oferit de Compania farmaceutică Bioeel, i-a fost înmânat îndrăgitului actor de către Dan Rădulescu, Directorul artistic al Companiei „Liviu Rebreanu“, la finalul reprezentaţiei spectacolului invitat „Colivia nebunelor“ de Jean Poiret, în regia lui Daniel Vulcu, producţie a Teatrului Regina Maria din Oradea – Trupa Iosif Vulcan.

Evenimentul a avut loc joi, 23 noiembrie, la Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu-Mureş. Decernarea Premiului Bioeel a fost urmată de cea a Premiilor Aplauze pentru actorii cu cele mai multe reprezentaţii şi repetiţii în stagiunea precedentă. Cei doi actori meritorii au fost Loredana Dascălu şi Costin Gavază.

În aplauzele audienţei, premianţii au adresat un mesaj comun: publicul este raţiunea lor de-a exista pe scenă şi îl invită în continuare în număr cât mai mare la spectacolele Teatrului Naţional Târgu-Mureş – Compania „Liviu Rebreanu“.

S-au decernat Premiile Bioeel şi Aplauze la Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu-Mureş
Abonamente festive

Cel mai bun cadou pe care vi-l puteţi face dumneavoastră sau cuiva drag e mereu acela care stârneşte emoţie, produce amintiri frumoase şi aduce optimism. Un abonament la Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania „Liviu Rebreanu“ poate însemna toate aceste lucruri, şi chiar mai mult.

Luna decembrie poate fi luna cadourilor inspirate, de aceea vă oferim posibilitatea de a achiziţiona trei tipuri de abonamente la spectacolele noastre, la următoarele preţuri promoţionale:

Abonament flexibil cu 4 unităţi: 140 lei

Abonament flexibil cu 6 unităţi: 180 lei

Abonament flexibil cu 8 unităţi: 215 lei

Abonamentele vor putea fi achiziţionate în perioada 4 – 31 decembrie şi vor fi valabile până la finalul stagiunii pentru toate spectacolele (exceptând premierele şi spectacolele invitate sau găzduite).

Abonamentele vor putea fi achiziţionate de la Casieria Teatrului de luni până vineri, între orele 9.00 – 19.00 şi, în weekenduri, înainte cu o oră de reprezentaţiile programate.

Abonamente festive
În luna decembrie, la Casierie se va putea plăti doar cash

Dragi spectatori,

Începând cu data de 7 decembrie, biletele vor putea fi achiziţionate de la casierie doar în numerar. Cei dintre Dumneavoastră care doriţi să achiziţionaţi bilete cu cardul o puteţi face online de pe site-ul www.teatrunational.biletmaster.ro.

Plata cu POS va fi din nou disponibilă începând cu luna ianuarie 2024.

Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă aşteptăm la Teatru.

Un gând călduros pentru un public pe măsură

Teatrul nu e o clădire, ci o stare de spirit şi vă mulţumim că aţi fost împreună cu noi, în acest an, această stare de spirit!

Vă dorim Sărbători frumoase, un final de an cât mai luminos şi cele mai generoase perspective pentru 2024!

Un gând călduros pentru un public pe măsură
 
Programul lunii
Take,  Ianke și Cadâr
Take, Ianke și Cadâr
10 December (Sunday)
19:00
Sala Mare
Constantin
Constantin
13 December (Wednesday)
19:30
Sala Mică
Soț de vânzare
Soț de vânzare
17 December (Sunday)
19:30
Sala Mică
Campionatul de improvizație
Campionatul de improvizație
21 December (Thursday)
19:30
Sala Mică
 
Sărbătoriții lunii
 
Bilete și abonamente

Biletele pot fi achiziţionate online pe site-ul www.teatrunational.biletmaster.ro. Biletele în format fizic vor putea fi cumpărate la Casieria de la Sala Mare a Teatrului, de luni până vineri, între orele 09.00 – 19.00. Biletele vor putea fi achiziţionate şi începând cu o oră înaintea reprezentaţiilor, la faţa locului.