FESZT PETŐFI – bicentenáriumi minifesztivál a Színházban!
🤩 SLAM POETRY GÁLA – SÉTÁLÓ SZÍNHÁZ – KONCERT 🤩
Március 14-15-én, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház UNDERGROUND termében kétnapos rendezvénysorozattal várjuk mindazokat, akik egy kicsit MÁSKÉPPEN, mondjuk SZÍNHÁZAS ZSÁNERBEN szeretnének március idusán ünnepelni.
🟣 Kedden, 14-én este, 19:00 órától nyitja kapuit az UNDERGROUND PILVAX LOKÁL! Lesz forró tea és minden más is!
🟩 CC QUIZ – azaz KOCSMAKVÍZ, B. Szabó Zsolt kvízmester vezetésével
A FESZTivál nyitóestjén egy hangulatos kvízjátékra számíthatnak! Legkevesebb 2, legtöbb 4 fős csapatok jelentkezését várjuk a pr.office.nemzetiszinhaz@gmail.com e-mail címen, vagy 0743591735 (Varga Szilamér) telefonszámon.
Március 15-én reggel friss kávéval vár az UNDERGROUND PILVAX LOKÁL.
🟩 PRIVÁTBAN PETŐFI – Kávéztál már privátban Petőfit felolvasó színésszel? Felolvasó sarkot rendezünk be, színészeink pedig mindenkit szeretettel várnak egy vagány versélményre!
🟩 KEMÉNY ZSÓFI AZ ARANYKOR FÉNYKORA című új kötetét Szabó Eszter olvasásnépszerűsítő társaságában mutatja be a vásárhelyi közönségnek .
🟩 ŐSBEMUTATÓRA is sor kerül, Szabó Róbert Csaba és Kiliti Krisztián adaptációjában “színpadra állítjuk” Petőfi nagyszerű elbeszélő költeményét, AZ APOSTOLt. Az idézőjel annak okán, hogy a szín ezúttal a Színház alagsora lesz, a darab műfaja pedig szintén rendhagyó: SÉTÁLÓ SZÍNHÁZ. Felhívjuk a figyelmet, hogy korlátozott számú néző tekintheti meg az első előadást, mindössze 30 jegyet tudunk eladásra kínálni. Március 12-14. között naponta 10-et teszünk elérhetővé a jegymester.hu oldalon. További információk az eseménynél!
🟩 Magyarország és Erdély közkedvelt, rendkívül népszerű szlemmerei FESZT PETŐFI szellemben nyomják 200al a SLAM POETRY GÁLÁN – KEMÉNY ZSÓFI, MÉSZÁROS PETI, HORVÁTH BENJI és ANDRÉ FERENC fogják elkápráztatni a műfaj hódolóit. A rendezvény este 20 órakor kezdődik.
🟩A FESZTivált pedig a Tompa Miklós Társulat zenekara zárja, alkalmi meghívottakkal, TOMPA PILVAXER BAND néven. Apostolache Zénó megzenésített Petőfi verseket játszanak.
A zenekar tagjai:
Oláh Vince – akusztikus/elektromos gitár
Tollas Gábor – basszusgitár/szárnykürt/ének
Korpos András – dobok/ütőhangszerek
Apostolache Kiss Zénó – zeneszerző/hangszerelő/billentyűs hangszer/harmonika
Közreműködők:
Kiss Bora – ének/zongora
Szabadi Nóra – ének
Fodor Piroska – ének
Ördög Miklós Levente – ének
Varga Balázs – ének
Nagy István – ének/klasszikus gitár
Adorjáni Nagy Zoltán – ütőhangszerek/dobok
Ne feledjék❗
Az UNDERGROUND PILVAX LOKÁL a rendezvény teljes ideje alatt várja az ünnepelni, relaxálni, kikapcsolódni és szórakozni vágyókat 🤩