3,5% adótámogatás

A világjárvány okozta rendkívüli helyzet drasztikusan érintette a kulturális szférát is. Ebben a helyzetben a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előadásai is elmaradtak, jelentős bevételkiesést okozva. A színháznak most a korábbinál is nagyobb szüksége van arra, hogy közönsége adója 3,5%-ának felajánlásával támogassa a remélhetőleg mielőbb újrainduló művészeti tevékenységet, a járványhelyzet elmúlta után létrehozandó előadásokat.

Idén 2020. június 30-ig lehet a jövedelemadó 3,5%-át támogatás céljából a Marosvásárhelyi Nemzeti Színháznak felajánlani. A támogatások kezelője a Studium-Prospero Alapítvány, aki a befolyó összegeket a Nemzeti Színháznak juttatja vissza. A szükséges adatokkal előkészített formanyomtatványok a társadalmi távolságtartási szabályozások miatt idén online érhetők el a Tompa Miklós Társulat Facebook oldalán, a Színház honlapján, valamint az alábbi linken:

https://drive.google.com/file/d/1qysdLutHxPodlJGZP9ZWZi633HT2qzFN/view?usp=sharing

A személyes adatokkal kiegészített űrlapokat egyénileg, az Adó- és Pénzügyi Hivatal honlapján keresztül, a „Virtuális Tér/Spațiu Virtual” nevű platformra regisztrálva lehet beküldeni:

https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/formularInregistrare.jsp

A regisztráció megkönnyítése érdekében az Adó- és Pénzügyi Hivatal kiadott egy oktatóvideót is, amely a következő linken érhető el:
https://www.youtube.com/watch?v=cC1CuUHJr9Q&feature=emb_title

Ha valaki kitöltetlen űrlapot kíván használni, a következő adatokat kell beírnia:

– Denumire entitate nonprofit/unitate de cult: FUNDATIA STUDIUM PROSPERO
– Cod de identificare fiscală a entității nonprofit/unității de cult: 13152850
– Cont bancar (IBAN): RO91 PIRB 2800 7003 3800 1000

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház ezúton is köszöni nézői bizalmát!