A LÁTHATATLAN HÓHÉR

 

ÚJRA A MAROSVÁSÁRHELYI NEMZETI SZÍNHÁZ MŰSORÁN

 

A Tompa Miklós Társulat az idei évadban is műsorra tűzi az Agatha Christie remekműve alapján készült A LÁTHATATLAN HÓHÉR „…És már senki sem!” című krimijét, Gáspárik Attila rendezésében.

Május 8-án, szombaton 19:00 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermi színpada rövid időre átalakul egy sirályokkal körülrepült, magányos angol szigetté. Erre a szigetre érkezik tíz vendég, akikről kiderül, hogy feltételezett gyilkosok. Ezek a feltételezett gyilkosok az előadás folyamán áldozatokká lesznek… folyik a whisky, szól a dzsessz, és halnak az emberek… de vajon ki itt a gyilkos?

„A közönség figyelmét nemcsak a mozgalmas események sorozata és a meggyőző színészi játék foglalja le, hanem a fények, hangok és az összkép is nagy hatással van rá. Egy adott pillanatban mintha nem is krimit látnánk. A darab olyannyira megragadja a néző figyelmét, hogy szinte már nem érzékeli a valóságot, hanem beleéli magát a műbe. Fogynak az emberek, néhányan csendesen körbejárják a szobában levő medvebőrt, miközben kísérteties gyermekdal hallatszik. Elsötétül a baljós tér.” (Adorján Barbara, 2019. ápr. 1., f21.hu)

Szereplők: Meszesi Oszkár, Kovács Botond, P. Béres Ildikó, Simon Boglárka-Katalin, Varga Balázs, Kádár L. Gellért, Galló Ernő, Tollas Gábor, Moldován Orsolya, Kilyén László, László Csaba.

Díszlettervező: Maria Miu; Jelmeztervező: Moldován Orsolya; Zene: Boros Csaba; Videó: Sebesi Sándor; Rendezőasszisztens: Fülöp Bea.

A 14 éven felüliek számára ajánlott, román felirattal követhető előadás a járványügyi szabályozások miatt korlátozott számú férőhellyel és a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik.

Jegyek válthatók a Színház nagytermi jegypénztárában (nyitvatartás hétköznapokon 11 és 18 óra között, telefonszám: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint a Biletmaster oldalán: https://teatrunational.biletmaster.ro/hun/Event/44003289/A-lathatatlan-hoher.

Bővebb információk az “Olvass többet” hiperhivatkozásra kattintva, az előadás oldalán olvashatók.