A TOMPA MIKLÓS TÁRSULAT DÍJÁTADÓ GÁLÁJA

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata hetedik alkalommal osztotta ki 2022. december 18-án, vasárnap a Bioeel–Kemény díjat. Az eseményre a Művészeti Egyetem Stúdió Színházának előcsarnokában került sor.

Idén a Társulat Művészeti Tanácsa a Kemény János hajdani színházalapítóról elnevezett díjat két színésznek ítélte oda. A Bioeel kozmetikum- és gyógyszergyártó cég által támogatott kitüntetést, illetve Gyarmathy János marosvásárhelyi szobrászművész kisplasztikáját Galló Ernő és László Csaba vehette át. Idén Galló Ernőt a kisvárdai színházi fesztivál is díjazta A doktor úr című előadásban „Virtuóz színészi játékáért”, László Csabát pedig az UNITER tüntette ki a Grand Hotel Retromadár című produkcióban nyújtott alakításáért, „Legjobb férfi mellékszereplő” kategóriában.

A gálán további két különdíjat is kiosztottak. A Társulat önkéntesei által megszavazott Kedvenc Színésznőnek és Kedvenc Színésznek járó elismeréseket Berekméri Katalin és Galló Ernő érdemelték ki. A Vastaps-Díjra a legtöbb előadást játszott, valamint legtöbb próbán részt vett színésznő, illetve színész jogosult. Az egyik idei Vastaps-Díjat Berekméri Katalin, míg férfi kategóriában Korpos András vehette át. Mindkét díjat a marosvásárhelyi PC House cég támogatta.