BIOEEL-KEMÉNY DÍJÁTADÓ GÁLA

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata idén hatodik alkalommal, az első Marosvásárhelyen tartott magyar nyelvű hivatásos színielőadás évfordulójának napján, június 12-én, szombaton 20:30 órától adja át az elmúlt évad legkiemelkedőbb színészi teljesítményéért járó Bioeel-Kemény Díjat. A díjátadó gála helyszíne az évfordulóhoz igazodva az egykori előadásnak teret adó Marosvásárhelyi vár.

A Bioeel kozmetikum- és gyógyszergyártó cég a Színház mindkét társulatának támogatója és mecénása, amely saját kezdeményezésére jelentős összeggel támogatja a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház által létrehozott díjat. A színházalapítók egyike, báró Kemény János emlékére elnevezett díj a színészi alkotói teljesítmény elismerésére jött lére, a díjazott személyéről pedig a Tompa Miklós Társulat művészeti tanácsa szavazással dönt. A jelentős pénzjutalommal valamint Gyarmathy János marosvásárhelyi szobrászművész kisplasztikájával járó díjat gálaműsor keretében adja át a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezetősége.

Az eseményen fellép a Tompa Miklós Társulat tagjaiból álló zenekar, valamint a marosvásárhelyi Művészeti Líceum magyar tagozatának klarinét és fuvola által kísért vonósnégyese. A díjátadót a Balla Géza pincészet jóvoltából borkóstoló zárja.

A Tompa Miklós Társulat ezúttal is köszönetet mond mecénásainak, támogatóinak, médiapartnereinek, akik idén is megtisztelik együttműködésükkel a Színház ünnepét.

A jelenlegi szabályozások értelmében, szabadtéri eseményeinkre való belépéskor a maszkviselés, valamint a SARS-CoV-2 elleni védőoltás vagy negatív teszt felmutatása kötelező. A PCR negatív teszteredmény 72 óránál, a gyorsteszt pedig 24 óránál korábbi kell legyen.