CSODAHÁZIKÓ – Üveghegyen túl

 

A Magyar Népmese Napja

 

A Magyar Népmese Napját a nagy mesemondó Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük. E jeles napon a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a korábbi évekhez hasonlóan különleges műsorral készült.

Ez alkalommal a Társulat színészei a színház falain kívül, az iskolák termeibe látogatva szólították meg a kisiskolás gyerekeket. A Csodaházikó-sorozathoz kapcsolódva az Üveghegyen túl elnevezésű esemény során 16 színész az osztálytermekbe látogatva egy-egy népmesével ajándékozta meg a kisiskolásokat, “hamuban sült pogácsa” gyanánt. A mesefonal a Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a Marosvásárhelyi Művészeti Líceum, a Marosvásárhelyi Református Kollégium és a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum osztálytermein át vezetett.

Projektvezető: Benő Kinga.

Szereplők: B. Fülöp Erzsébet – Kovács Botond, Benő Kinga – Tollas Gábor, Gecse Ramóna – Varga Balázs , Moldován Orsolya – Rózsa László, P. Béres Ildikó – Csíki Szabolcs, Somody Hajnal – Bálint Örs, Szabadi Nóra – Meszesi Oszkár, Varga Andrea – Korpos András.

Külön köszönet a Maros Művészegyüttesnek, hogy népviselettel támogatta az esemény létrejöttét.

További információkért és eseményekért kövessék a Tompa Miklós Társulat Facebook valamint Instagram oldalát.