GRAND HOTEL PASĂREA RETRO DE RADU AFRIM – PREMIERĂ LIVE

Stagiunea 2020/2021 vine cu cea de-a cincea colaborare dintre Radu Afrim şi actorii Companiei Tompa Miklós. Spectacolele create cu ocazia colaborărilor precedente – ”Castingul dracului” (2014), scris împreună cu actorii, în urma unor improvizaţii, ”Tihna,” după romanul lui Attila Bartis (2015), ”Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte” (2016), bazat pe un text propriu, și spectacolul ”Beție”, bazat pe drama lui Ivan Vîrîpaev (2018) – s-au bucurat de popularitate atât în rândul publicului, cât și în cel al profesioniștilor. Producția nouă se intitulează ”Grand Hotel Pasărea Retro.”

Suntem în 2020. Mioara, care în anii ‘70 locuia în blocul cunoscut din ”Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte”, a crescut, a devenit scriitoare și trăiește de mult timp în Belgia. Se întoarce la locul copilăriei din dorința de a scrie un roman care poate că ar putea să o ajute să scape de trecut. Poate.

Blocul de altădată a devenit între timp un hotel numit Grand Hotel Pasărea Retro. Patronii acestuia sunt un cuplu bizar, Aladár, fostul vânzător de flori și Zita, soția lui debordânt de sentimente romantice. Hotelul este populat de figurile specifice ale societății post-decembriste: alături de polițist, psiholog, compozitor, cântăreț şi femeia de serviciu, apar și figurile periferiei societății.

Prin ei se conturează lumea zilelor de azi, cu problemele și dilemele actuale, dar în același timp se realizează și o reflecţie asupra artei. La fel ca în ”Pasărea retro…”, și în acest spectacol poezia scenică și umorul sunt dublate de o critică socială.

Premiera spectacolului ”Grand Hotel Pasărea Retro” va avea loc în zilele de 19 și 20 decembrie 2020, în două părți, începând cu orele 19.00. Biletele în valoare de 19 lei pentru transmisiunea live pot fi achiziționate de pe pagina https://www.eventim.ro/ro/bilete/grand-hotel-pasarea-retro-online-teatrul-national-targu-mures-559459/event.html.

Link-ul necesar vizionării spectacolului va fi trimis prin e-mail cu o oră înaintea începerii spectacolului, iar transmisia va putea fi accesată cu parola menţionată pe bilet. Biletele pot fi achiziționate cel târziu până la orele 18.00 în ziua premierei.

Vă atragem atenția că transmisiunea este în regim live streaming (nu înregistrare), astfel că spectacolul nu poate fi vizionat ulterior.

Numărul de bilete este limitat.