GRAND HOTEL RETROMADÁR – ÉLŐ KÖZVETÍTÉSBEN

Radu Afrim a 2020/2021-es évadban ötödik alkalommal dolgozik a Tompa Miklós Társulat színészeivel. Az előző négy együttműködésben született produkciók közönség- és szakmai kedvencek lettek. Az improvizációkon alapuló, közösen írt Az ördög próbája (2014), a Bartis Attila regénye nyomán készült A nyugalom (2015) és a saját szerzeményű Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan (2016), valamint az Ivan Viripajev drámája alapján készült Részegek (2018) után idén, 2020. december 19-én és 20-án Grand Hotel Retromadár címmel kerül bemutatásra a legújabb produkciója.

2020-at írunk. Mioara, aki a 70-es években a Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan tömbházában lakott, időközben felnőtt, írónő vált belőle és Belgiumban él. Hazatér szülővárosába, hogy megírja legújabb regényét, amely talán segít megszabadulnia az állandó múltba fordulástól. Talán.

A tömbházból mára hotel lett, a neve Grand Hotel Retromadár, tulajdonosai egy bizarr pár, Aladár, az egykori virágárus és romantikus felesége, Zita. A hotelt a rendszerváltás utáni társadalom különböző rétegeit képviselő karakterek népesítik be: a rendőr, a pszichológus, a zenész, az énekes, a takarítónő mellett megjelennek a perifériára szorult alakok is. Az előadás általuk jeleníti meg napjaink világát, annak dilemmáit és problémáit, és egyben a művészet szerepére is reflektál.

A korábbi előadáshoz hasonlóan a produkcióban ezúttal is ötvöződik a színpadi költészet, a humor és a társadalomkritika. A nézők által már ismert múlt találkozik a jelennel: előbbi itt már visszaemlékezés, utóbbi pedig az egykori álmok és tervek helyét vette át. De vajon milyenné vált a gyermekként remélt szabadság mára?

A Grand Hotel Retromadár című produkció kétestés bemutatójára 2020. december 19-én és 20-án este 19 órától online kerül sor. A bemutató élő közvetítésére jegyeket 19 lejért a https://www.eventim.ro/ro/bilete/grand-hotel-pasarea-retro-online-teatrul-national-targu-mures-559459/event.html oldalon vásárolhatnak az érdeklődők. A néző az előadás linkjét kezdés előtt egy órával kapja meg e-mail üzenet formájában a szolgáltatótól (eventim.ro), belépni a közvetítésre a megvásárolt jegyen szereplő jelszóval tud. Jegyeket a bemutatóra legkésőbb az előadás napján 18 óráig lehet váltani.

Fölhívjuk nézőink figyelmét, hogy az előadás élő közvetítés (nem felvétel) formájában történik, ezért utólag nem nézhető vissza.

A jegyek száma korlátozott.

 

A produkció az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg.