KÖZÖSEN KITAKARÍTOTTUK!

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház munkatársai idén is csatlakoztak a már hagyománnyá vált Maros-partjának megtisztítási programjához, a Közösen kitakarítjuk! elnevezésű eseményhez. A színház alkalmazottai számára fontos a környezettudatosságra való nevelés és a példamutatás, ennek jegyében évről évre aktívan hozzájárul a közösségi szemétszedési akcióhoz.

Az esemény főszervezője, a Marosvásárhelyi Rádió partnereivel közösen a Föld napja alkalmából április 17-én, szombaton tartotta meg takarítóakcióját, mely a járványügyi előírásokat tiszteletben tartva több munkapontra osztva reggel 10-től délután 4 óráig tartott. A mintegy 700 önkéntes hat munkaponton hat teherautónyi szeméttől szabadította meg a Maros mindkét partját egy 7 km-es szakaszon Marosszentgyörgyön, Marosszentannán, Marosszentkirályon és Marosvásárhelyen.

A színház teljes munkaközössége részt vett az eseményen, a vezetőség, a Tompa Miklós valamint a Liviu Rebreanu társulatok színészei és önkéntescsapatai valamint az adminisztrációs osztály munkatársai az Outdoor Experience bázisától indulva, a parton és a Maros vizén haladva tisztították meg a hulladéktól a kb. 2 km-es partszakaszt.