Laura Mihalache intră în distribuţia spectacolului „Întoarcerea“ de Laurenţiu Blaga (regia Adi Iclenzan)
Aflată în selecția finală pentru Piesa Anului UNITER 2018, piesa Întoarcerea de Laurențiu Blaga este o poveste despre cum trecutul ne poate marca prezentul și chiar viitorul, atunci când unele lucruri nu sunt rezolvate la timpul lor. Întoarcerea încearcă să investigheze modul în care întâmplări din istoria personală a fiecăruia dintre noi pot să ne urmărească sau să ne schimbe destinul, dar și relațiile umane, pornind de la un fapt ce pare banal – întoarcerea unui prieten din trecut… Patru actori tineri (Laura Mihalache, Andi Gherghe, Ale Țifrea şi Ștefan Mura) spun povestea Întoarcerii călăuziți de către regizorul Adi Iclenzan, la Sala Mică a Teatrului Național Târgu-Mureș.
„Suprafaţa liniştită a prieteniei dintre două cupluri se crapă fin şi prin crăpături ies aburi ciudaţi, ce repun în mişcare emoţii vechi.
Există un autor specializat în depistarea unor astfel de mişcări subterane, de jos în sus, admirat în mod declarat de autorul Întoarcerii, precum şi de mulţi alţi oameni de teatru români: Neil LaBute. Şi mai există noul film românesc, căruia îi place să angajeze un astfel de raport cu omul în mediul său proxim. În dialog cu aceste spaţii interioare, teatrale şi filmice – aici îmi vine să plasez acest demers al lui Laurenţiu Blaga. Un teatru-film meticulos, camuflat în vorbire cotidiană şi pe care scrie ca pe un colet: Fragil.“
Theodor-Cristian Popescu (fragment din prefaţa ediţiei electronice a piesei publicată pe LiterNet.ro)
După ce a impresionat publicul şi critica de specialitate în rolul Cristinei, Georgiana GHERGU îi va preda ştafeta Laurei MIHALACHE. Distribuţia e completată de Andi GHERGHE – Mihai, Ştefan MURA – George şi Ale ŢIFREA – Alexandra.
Regia artistică şi scenografia sunt semnate de Adi ICLENZAN, asistent de scenografie a fost Adrian MATEI, sufleor a fost Iolanda BELBE, iar regia tehnică e asigurată de Stelian CHIŢACU.
Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.
Reprezentaţia va avea loc miercuri, 10 ianuarie, de la ora 19.30, la Sala Mică.
Biletele pot fi achiziţionate online pe site-ul www.teatrunational.biletmaster.ro. Biletele în format fizic pot fi cumpărate la Casieria de la Sala Mare a Teatrului, de luni până vineri, între orele 09.00 – 19.00. Biletele pot fi achiziţionate şi începând cu o oră înaintea reprezentaţiilor, la faţa locului.