MADÁRZSOKÉ

 

Performansszal készül a Tompa Miklós Társulat a Magyar Kultúra Napjára

 

A Himnusz születésének évfordulóján, január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata ünnepi műsorával idei évadában a költő, író, intermediális grafikus Tandori Dezsőre emlékezik. Életműve maga a játék – játék a nyelvvel, a szavakkal, a formákkal, játék az irodalommal és a művészettel, egyben gyakran játék a halál gondolatával is. Ez az életmű a posztmodern jegyében épp sokszínűségében egységes, újra és újra megragadva az „itt lét“, az evilági létezés esszenciáját.

A Keresztes Attila rendezésében készülő Tandori Dezső: MADÁRZSOKÉ című performansz bemutatójára január 22-én, szombaton 17.00 órától kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében. Következő alkalmakra február 21-én, hétfőn 18.00 valamint 19.30 órától kerül sor.

Szereplők: Bálint Örs, Bokor Barna, Henn János, László Csaba, Rózsa László, Varga Balázs.

Rendező: Keresztes Attila; zeneszerző: Boros Csaba; dramaturg: Szabó Réka; videó: Sebesi Sándor; sound design: Oláh Vince, Trucza Samu; ügyelő: Rigmányi Lehel.

A 14 éven felüliek számára ajánlott eseményre a járványügyi szabályozások miatt korlátozott számú férőhely áll rendelkezésre, a belépés a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik. A Színház tájékoztatja az érdeklődőket, hogy az előadás jellege miatt, azt kizárólag magyar nyelven lehet majd követni.