„Limba maternă – Mameloschn“, online

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii, ca şi când aţi fi în sala de spectacol, şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

În zilele de luni şi vineri, de la ora 20.30, vă propunem câte o producţie din stagiunile trecute care, prin intermediul internetului şi al dumneavoastră, continuă să fie vie şi relevantă.

Luni, 25 mai, vă aşteptăm pe canalul de YouTube al Companiei (https://www.youtube.com/channel/UCyxzwhJj5ZiGWMc_–fY20Q) să vizionaţi „Limba maternă – Mameloschn“ de Sasha Marianna Salzmann, în regia Olgăi Macrinici.

Fabulamundi, proiect internațional de texte noi, revine cu un text puternic, al unei autoare europene de limbă germană şi prezintă destinele a trei femei aparţinând unor generaţii diferite şi exprimând ambiții diferite: bunică, mamă și fiică. Cum era viața unei femei evreice acum 50 de ani în RDG și cum este acum, într-o Germanie unită? Unde le este locul acestor femei și care este patria lor? Ce înseamnă libertatea la nivel de comunitate și individ – cum ne afectează ea opțiunile și viața personală? Spectacolul încearcă să răspundă acestor întrebări, în abordarea fină a Olgăi Macrinici, aflată la debut pe scena Teatrului Naţional Târgu-Mureş.

Din distribuție fac parte actriţele Monica Ristea, Roxana Marian şi Carmen Ghiurco.

Regia a fost semnată de Olga Macrinici, scenografia a fost realizată de Cristina Milea, asistentă de scenografie a fost Denisa Berceanu, regiza tehnică a fost asigurată de Stelian Chițacu, responsabil de lumini a fost Kászoni Attila, responsabil de sunet a fost Jancsó Levente, editarea foto a fost realizată de Cătălin Roșață, sufleur a fost Dana Arțuche, producător delegat a fost Nicu Băgăian, iar traducerea în limba română a piesei îi aparţine lui Mircea-Sorin Rusu.

Premiera spectacolului a avut loc în 19 noiembrie 2016.

Pe această cale vă invităm să vă abonați la canalul nostru de YouTube pentru a primi notificări despre noi conținuturi.