„Momentul de Teatru“ online continuă cu creaţii ale poeţilor mureşeni

Teatrul îmbracă multe forme și se manifestă în cele mai creative moduri. Totodată, arta teatrală se adaptează circumstanțelor și își găsește surse de inspirație din cele mai variate domenii sociale.

În urmă cu o lună, Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş v-a propus o astfel de experiență: de luni până vineri, de la ora 18.30, v-a prezentat Momentul de Teatru pe pagina de Facebook a Companiei (https://www.facebook.com/tntgm/).

Până în prezent, actorii noştri v-au prezentat mostre din „perle“ de la Bacalaureat şi v-au oferit, cu umor şi bun simţ, explicaţii ale acestora, a urmat o selecţie de texte semnate de Örkény István şi Octavian Paler – doi autori speciali, cu mesaje pregnante livrate în stiluri remarcabile –, iar în continuare, începând din data de 6 mai, în zilele de luni, miercuri şi vineri, în cadrul Momentului de Teatru vă vor fi prezentate poeme semnate de autori mureşeni.

Poezia e o forţă creatoare care a străbătut mileniile şi a însoţit umanitatea atât în cele mai tulburi momente ale sale, în perioadele de criză şi de redefinire socială, cât şi în momentele de prosperitate şi de seninătate. Poezia şi-a păstrat capacitatea de a uni moduri de gândire, de a pune în contact sentimente şi idei diferite şi de a crea legături în timp între oameni. Din fericire, sunt numeroşi autori mureşeni care excelează în domeniul poeziei şi considerăm că textele lor merită să ajungă la dumneavoastră şi prin viu grai, prin interpretări ale actorilor Companiei „Liviu Rebreanu“. Când poezia şi actoria se întâlnesc, rezultatele sunt promiţătoare.

Printre scriitorii ale căror creaţii vor fi prezentate în cadrul Momentului de Teatru se numără Eugeniu Nistor, Hristina Doroftei, Soril Miavoe, Gabriela Feceoru, Iulian Boldea, Roxana Cotruş, Nicolae Băciuţ, Monica Mihaela Pop, Dumitru-Mircea Buda, Flavia Adam, Adrian Rentea, Eugeniu Nistor, George Asztalos, Adrian Armand Giurgea, Ioan Potolea şi Kocsis Francisko. Lista va fi completată de autori noi.

Vă invităm să ne urmăriţi în continuare şi să vă bucuraţi de momentele de poezie, de spectacolele pe care le transmitem online, de live-urile cu actorii noştri şi de toate surprizele pe care vi le pregătim.