MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház 2021-ben is csatlakozik a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA rendezvénysorozathoz. A Tompa Miklós Társulat különleges programokkal: kulisszajárással valamint zenés gyerekműsorral várja az érdeklődőket június 12-én, szombaton az esemény színhelyéül szolgáló Marosvásárhelyi várban valamint a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előcsarnokában.

 

PACSIRTASZÓ

A Tompa Miklós Társulat zenés gyerekműsora  | MAROSVÁSÁRHELYI VÁR, 11:00 óra

Június elseje különleges nap az egész világon. E napon családi, közösségi programokkal kedveskedünk a gyerekeknek, a szokottnál is többet teszünk azért, hogy érezzék, ez az ő ünnepük, ez a nap róluk szól. A mindennaposnál is fokozottabb figyelemmel igyekszünk kimutatni, hogy mennyire fontosak ők nekünk. Sajnos, az elmúlt időszakban a gyerekeknek is kevés lehetőségük adódott a csoportos együttlétre, a közösségi foglalkozásokra, az ő életük is gyökeresen megváltozott. A gyereknapi zenés műsorral az ő türelmüket is megünnepeljük: a Tompa Miklós Társulat pacsirtaszóra hív minden gyereket, hogy együtt bátran, szabadon, boldogan daloljuk tele a világot Markó Béla megzenésített gyermekverseivel.

Szereplők: Apostolache Kiss Zénó, Benő Kinga, Fodor Piroska, Fülöp Bea, Kádár L. Gellért, Kiss Bora, Korpos András, Kostyák Márton, Lőrincz Ágnes, Magyari Annamária, Varga Balázs. Projektvezető: Benő Kinga. Zeneszerző: Apostolache Kiss Zénó. Díszlet: Huszár Kató.

Az előadás megtekintése ingyenes, a nézők érkezési sorrendben foglalhatnak helyet.

 

KULISSZAJÁRÁS | MAROSVÁSÁRHELYI NEMZETI SZÍNHÁZ, ELŐCSARNOK, 14 és 15 illetve 15 és 16 óra között

A színház belső tereibe bepillantást kínáló séta alkalmával szokatlan szemszögekből lehet megtekinteni az ismerős helyszínt. Mi van a színpadi díszletek mögött? Honnan jön a hang? Miből készülnek a kellékek? Ehető-e a sok kívánatos gyümölcs a tálakon? Kik azok a színészek, akik a 40-50-60 évvel ezelőtt készült, a folyosón kifüggesztett képeken szerepelnek? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre lehet majd keresni a választ a színház munkatársai által vezetett „kulisszajárás” alkalmával.

A belépés díjtalan, azonban a járványügyi előírásoknak megfelelően a résztvevők száma korlátozott, ezért az érdeklődők előzetes jelentkezését a pr.office.nemzetiszinhaz@gmail.com e-mail címre, a titkársági telefonszámra (tel. +40365806862), vagy Facebook üzenetben várjuk.

A jelenlegi szabályozások értelmében, szabadtéri eseményeinkre való belépéskor a maszkviselés, valamint a SARS-CoV-2 elleni védőoltás vagy negatív teszt felmutatása kötelező. A PCR negatív teszteredmény 72 óránál, a gyorsteszt pedig 24 óránál korábbi kell legyen.

A Múzeumok Éjszakája rendezvénnyel kapcsolatos bővebb információk valamint részletes program a http://muzeulmures.ro/latogas-meg-a-muzeumot/ oldalon olvasható.