Noaptea Muzeelor 2022

După doi ani desfăşurare atipică a tradiţionalei Nopţi a Muzeelor, Teatrul Naţional Târgu-Mureş revine cu un program live, dinamic şi ofertant. Sâmbătă, 14 mai, târgumureşenii sunt invitaţi la o altfel de întâlnire cu cele două Companii ale Teatrului Naţional Târgu-Mureş, într-o atmosferă primitoare, pentru toate vârstele.

Seria de activităţi va debuta la ora 11.00 în faţa Teatrului cu spectacolul de improvizaţie pentru copii în limba maghiară „Căsuţa minunilor de primăvară“, coordonat de Benő Kinga, având o durată de o oră. În continuare, Compania „Tompa Miklós“ invită publicul să asiste în intervalul 13.00-13.30, la Sala Mare, la repetiţia spectacolului „Un duşman al poporului“ de Henrik Ibsen, regia Keresztes Attila, care se va juca de la ora 19.00.
Toţi cei curioşi să exploreze universul din spatele scenei sunt invitaţi la ghidaje în culisele Teatrului. În intervalul 13.30-14.30, actori ai Companiei „Tompa Miklós“ vor ghida publicul în culise, iar în intervalul 14.30-15.30, vizita va fi coordonată de actori ai Companiei „Liviu Rebreanu“.
Înscrierile se fac la adresele de email pr.office.nemzetiszinhaz@gmail.com sau prin Facebook Messenger pentru Compania „Tompa Miklós“, respectiv secretariat@teatrunational.ro sau prin Facebook Messenger pentru Compania „Liviu Rebreanu“. Numărul de participanţi va fi limitat la 50.

În intervalul 14.00-15.00, în faţa Teatrului, actorul Costin Gavază va susţine un workshop de improvizaţie cu voluntari şi cu participarea publicului.

Seria de evenimente se va încheia în ritmuri de hip-hop, în faţa Teatrului, cu ultima parte a tripticului „Trei Titanici mici“ după „Titanicul“ de Florin Lărăzescu, dramatizare de Andreea Radu, în regia lui Alin Neguţoiu. Spectacolul va fi prezentat de la ora 21.00 în faţa Teatrului şi îi va avea în distribuţie pe Luchian Pantea, Csaba Ciugulitu, Rareş Budileanu şi Victor Moldovan.

Nu în ultimul rând, o selecţie a celor mai extravagante costume din garderoba Teatrului va fi expusă în foaier în intervalul 11.00 – 22.00, la Selfie Wall. Toţi doritorii se vor putea imortaliza într-un selfie cu ţinute ieşite din comun, de făcut impresie pe social media.

În caz de condiţii meteo nefavorabile, evenimentele din faţa Teatrului vor avea loc în foaier!

Evenimentul este organizat de Muzeul Judeţean Mureş în parteneriat cu Teatrul Naţional Târgu-Mureş.