Online közvetítés

A Keresztes Attila által rendezett Sirály című előadás rendkívüli élő közvetítésének sikerére, valamint a nagyszámú nézői reakcióra való tekintettel (közel 75.000 megtekintés és 5.000 visszajelzés), a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata régebbi előadásai mellett ezúttal egy műsoron lévő produkcióját is elérhetővé teszi meghatározott időre. Radu Afrim Retromadár blokknak csapódik, és forró aszfaltra zuhan rendezése az elmúlt évek egyik kiemelkedő szakmai és közönségsikere.

A rendező által írt szövegen alapuló előadás a 70-es évek világát nosztalgiával és iróniával idézi meg. A szocializmus zsúfolt tömbháznegyedeinek élete a kollektív és az egyéni emlékezet jelenbe nyúló része. A produkció úgy idézi meg ezt a világot, hogy közben a nézők személyes vagy családi legendáriumból ismert emlékeit is előhívja. Ma, a társadalmi távolságtartás idején, a tömbházak egykori pezsgő közösségi élete különleges hatással bír. A Tompa Miklós Társulat egy újabb virtuális közösségi élményre hívja meg közönségét, hogy Radu Afrim rendezését együtt megtekintsék.

A Retromadár… felvétele a Társulat Facebook közösségi oldalán, valamint YouTube-csatornáján 2020. április 20-án, hétfőn este 6 óra és éjfél közt lesz elérhető.  A színház felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy az előadás 14 éven felülieknek ajánlott. A nagy érdeklődésre való tekintettel a közvetítés román felirattal lesz követhető.

A Tompa Miklós Társulat archív előadásfelvételeit továbbra is a Társulat YouTube-csatornáján követhetik, ahová naponta kerülnek föl új videók: https://www.youtube.com/user/TompaMiklosTarsulat