Pál D. Attila a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház kinevezett vezérigazgatója

 

A Kulturális Minisztérium által kiadott 2022.09.19./858-as számú rendelete értelmében, Pál D. Attila látja el a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatói feladatait az elkövetkező 120 napban.

“Annak a felelősségnek a tudatában mondok igent erre a felkérésre, hogy egy normálisan működő színházban az igazgató van a színházért és nem fordítva. Így tekintve, a tévedési lehetőség is kisebb, azonban ez nem ment fel az alól, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek ezért az intézményért.

Számomra biztonságérzetet nyújt az, hogy ismerem az egész csapatot – egyrészt mert úgy érzem, mindenki mellettem van, másrészt mert pontos ismeretében vagyok az adott erőforrásoknak, amelyekből ki tudunk indulni a közös munkánk során.” – nyilatkozta a kinevezett vezérigazgató.

Pál D. Attila 2011-től dolgozik a Marosvásárhelyi Nemzeti Színháznál, 2013-tól produkciós igazgatói pozíciót tölt be. Korábban a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a Kolozsvári Állami Magyar Színház menedzsmentjében dolgozott, valamint számos nemzetközi fesztivált szervezett, többek között a szarajevói Winterfest, a sepsiszentgyörgyi Reflex vagy a kolozsvári Interferenciák fesztiválokat. 2019-től óraadó tanárként dolgozik a Marosvásárhely Művészeti Egyetemen.

 

Fotó: Dombóvári Tamás