Pál D. Attila este noul Director general interimar al Teatrului Național Târgu-Mureș

Conform ordinului nr. 856 din 19.09.2022, emis de către Ministerul Culturii, domnul Pál D. Attila va asigura conducerea interimară a Teatrului Național Târgu-Mureș pentru o perioadă de 120 de zile calendaristice.

„Spun da acestei propuneri conștient de responsabilitatea că, într-un teatru care funcționează normal, directorul lucrează în beneficiul teatrului, și nu invers. Din această perspectivă, marja de eroare este probabil mai mică, dar acest lucru nu mă scutește de datoria de a face tot ce îmi stă în putere pentru această instituție. Cunosc toată echipa, iar acest lucru îmi oferă siguranță în primul rând pentru că simt că toată lumea e alături de mine, iar în al doilea rând pentru că am datele exacte despre resursele de care dispunem – atât umane, cât şi materiale – și cu care putem lucra“, este mesajul transmis de noul Director general interimar.

Pál D. Attila lucrează la Teatrul Național Târgu-Mureș din anul 2011, iar începând cu anul 2013 și până în present a ocupat funcția de Director de producție. În trecut a lucrat în conducerea Teatrului „Tamási Áron“ din Sfântu Gheorghe și a Teatrului Maghiar de Stat Cluj-Napoca și a organizat mai multe festivaluri internaționale, precum Winterfest de la Sarajevo, Reflex de la Sfântu Gheorghe sau Interferențe de la Cluj-Napoca. Din 2019 predă la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș în calitate de cadru didactic asociat.

Foto: Dombóvári Tamás