RO.DRAMA #13 prezintă live

Aparență și esență. Acestea sunt cele două noțiuni pe care Victor Eftimiu le camuflează în textul său de succes – Omul care a văzut moartea. În fond, ce este teatrul dacă nu un joc pe cât de nevinovat, pe atât de pervers pe alocuri.
Și pentru că acest proiect – Ro.Drama – încearcă să contextualizeze unele dintre cele mai importante texte ale dramaturgiei românești, putem spune că actualitatea textului Omul care a văzut moartea rezidă din tema pe care o abordează precum și peisajul în care această temă este plasată: un oraș de provincie, în perioada interbelică, înainte de alegerile comunale. Avem de a face cu o farsă în care încurcăturile se țin lanț.
(Laurențiu Blaga, coordonator de lectură)

Proiectul Interbelic Ro.Drama este continuarea firească a două programe culturale pilot, inițiate de Asociația pentru teatru Liviu Rebreanu și Teatrul Național Târgu-Mureș: „Ro.Drama“ și „Între! Conjunctură digitală pentru dialog cultural“.
Formatul și abordarea e un melanj de spectacol lectură, podcast și seminar, fiecare sesiune constând atât din difuzarea live pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al Companiei „Liviu Rebreanu“, cât și dintr-o serie de dezbateri cu publicul din sală, pe fiecare text reprezentativ, selectat din dramaturgia românească din perioada interbelică.

Din distribuție fac parte actorii: Nicu MIHOC – Alexandru Filimon, podgorean, Rodica BAGHIU – Raluca Filimon, soția sa, Mihaela MIHAI – Alice Filimon, fiica dumnealor, Liviu PANCU – Domnul Leon, farmacist, Alexandru-Andrei CHIRAN – George (Jorj), fiul dumisale şi Radu ANASTAS – Vagabondul.

Cu participarea cvartetului de coarde ArteMiss al Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș.

Direcția de scenă îi aparţine lui Laurențiu BLAGA, regia tehnică este asigurată de Teodora CRĂCIUN, iar transmisiunea live streaming e realizată de New Generation Studio.

Evenimentul va avea loc miercuri, 20 octombrie, ora 18.00 şi va fi transmis în direct din holul Palatului Administrativ – Instituția Prefectului Județul Mureș şi va fi difuzat pe canalul YouTube şi pe pagina de Facebook ale Teatrului Naţional Târgu-Mureş – Compania „Liviu Rebreanu“.