Spectacolul TRĂDARE va participa la Festivalul Naţional de Teatru

Spectacolul TRĂDARE de Harold Pinter, în regia lui Bobi Pricop, va participa la cea de-a 32-a ediție a Festivalului Național de Teatru de la Bucureşti (5 – 13 noiembrie 2022).
Selecţia a fost făcută de echipa curatorială formată din criticii Oana Cristea Grigorescu, Mihaela Michailov şi Călin Ciobotari şi a avut în vedere exclusiv spectacole produse în stagiunea 2021-2022.

Spectacolul TRĂDARE va fi inclus în secţiunea Istorii fluide, subsecţiunea Micro-istorii. Familii scindate.

Pe fundalul aparent idilic al unor familii „de succes“, se proiectează eşecul a trei adulţi incapabili să-şi gestioneze prieteniile, pasiunile şi duplicitatea care începe să le definească vieţile. Aceasta este tema centrală a piesei „Trădare“, scrisă de dramaturgul englez Harold Piner, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură. O reconstituire percutantă, în cronologie inversă, a formării şi dezintegrării unui triunghi amoros, prin retrăirea momentelor esenţiale în care trădarea a devenit adevărata natură a relaţiilor de prietenie, iubire și încredere.

Traducerea piesei e semnată de Bobi PRICOP, scenografia îi aparţine Oanei MICU, coregrafia a fost realizată de Eduard GABIA, regia tehnică e asigurată de Teodora CRĂCIUN, iar lighting design-ul e realizat de Attila KÁSZONI.

Din distribuţie fac parte actorii Elena PUREA, Richard BALINT, Theo MARTON şi Mihai CRĂCIUN.

Participarea la FNT va fi cea de-a treia prezenţă a spectacolului TRĂDARE în cadrul unui festival, după reprezentaţia susţinută în luna iunie la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu şi reprezentaţia care va avea loc în 22 septembrie la Chişinău, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naţionale.