SZENTIVÁNÉJI ÁLOM

 

Szilveszteri vígjátékkal készül a Tompa Miklós Társulat

 

Idén a Tompa Miklós Társulat szilveszteri műsorán egy William Shakespeare átirat szerepel, melyet Mohácsi János rendez. A Mohácsi testvérek nem ismeretlenek a marosvásárhelyi közönség számára – az alkotók Az üvegcipő valamint Az öreg hölgy látogatása után most a Szentivánéji álom című vígjátékot viszik színpadra a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban. Az előadás előbemutatójára december 29-én, bemutatójára 31-én 19:00 órától kerül sor a Színház Nagytermében.

William Shakespeare után írták: a Mohácsi testvérek

Sehogy se bírunk mi, nők és férfiak – legyünk bárhogyan is összepárosítva – meglenni egymással. Beborul az Ég a Földön: az embereket irányító, kapuzárási pánikban szenvedő tündérkirály és királynő titkai kiderülnek, és az egymás iránti gyűlöletük mindenkit érint. De nem csak az időjárás romlik el, hanem megőrjítik az embereket is: mindenkinek a nyakába ömlik a tündér-istenek fájdalma. Vajon miként javulhat meg egy kapcsolat, hogy béke lehessen földön-égen, és végre kisüssön a Nap? Shakespeare legjátszottabb  vígjátékán keresztül az ismert, Marosvásárhelyen is kedvelt rendező, Mohácsi János mutatja be a maga érzelmes-humoros módján az elmúlástól való félelmet.

Szereposztás:
Theseus, Athén uraKorpos András; Hyppolyta, amazonkirálynő, Theseus menyasszonyaVarga Andrea; Egéus, Hermia atyjaMeszesi Oszkár; Philostratus, Heléna atyja, athéni protokollintendánsÖrdög Miklós Levente; Lysander, szerelmes HermiábaRózsa László; Demetrius, szerelmes HermiábaCsíki Szabolcs; Heléna, Philostratus lánya, szerelmes LysanderbeSimon Boglárka-Katalin; Hermia, Egéus lánya, szerelmes DemetriusbaKiss Bora; Oberon, tündérkirályLászló Csaba; Titánia, tündérkirálynéBerekméri Katalin; Pukk, avagy Pukkermukker, szabadúszó tündérKilyén László; Boáz, váltott gyerekNémeth B. Kristóf; Werkner Irén diszpécser, a színjáték rendezőjeGecse Ramóna; Hornung Gáspár parkolóellenőr, OroszlánTollas Gábor; Trevisán Béla szappan- és pálinkafőző, PyramusVarga Balázs; Memlauer Iván részecskegyorsító, ThisbeGalló Ernő; Tordasi Barna pillanatfényképész, HoldfényHenn János; Faragó Imre ombudsman, FalNémeth B. Kristóf; Gerde Lídia röntgent asszisztens – Kádár Noémi; Rittich Kálmán forgalomszámlálóÖrdög Miklós Levente; Fogaskerék, tündérleány – Renczés Viktória.

Más tündérleányok és tündérfiúk, az athéni nép és más léhűtők

Zenészek: Kostyák Márton (bőgő, ütők, kalimba), Makkai István (klarinétok, ütők, kalimba),
Vilhelem András (cselló, ütők)

Rendezőasszisztens: Fülöp Bea; Dramaturg: Mohácsi István; Díszlettervező: Mohácsi András; Jelmeztervező: Remete Kriszta; Jelmeztervező asszisztens: Szakács Ágnes; Zeneszerző: Kovács Márton.

A 12 éven felülieknek ajánlott, román felirattal követhető előadást a bemutatót követően január 3-án, 4-én, 5-én, 6-án, 22-én valamint 27-én is műsorra tűzi a Társulat.

Jegyek személyesen a Színház nagytermi jegypénztárában, hétköznaponként 9 és 19 óra között (tel. 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint online, a Biletmaster oldalán kaphatók.

Bővebb információkért kövessék a Tompa Miklós Társulat Facebook, valamint Instagram oldalát.