Țara Zânelor – Teatrul de Vară

Ţara Zânelor/ Tündérország porneşte de la un fapt real: o familie mixtă din Târgu-Mureş în care blestemul neînţelegerilor inter-etnice dintre români şi maghiari loveşte mai multe generaţii, presărându-le destinul atât cu iubire, cât şi cu ură. În acelaşi timp, se pune întrebarea: ce e mai dureros, faptul că propria ta fată îl iubeşte pe fiul celui care te-a băgat în temniţele comuniste şi ţi-a distrus viaţa sau că viitorul tău ginere face parte dintr-un alt grup etnic?

Textul lui George Ştefan îşi propune să ofere o altă dimensiune eternului conflict inter-etnic româno-maghiar, punând în prim-plan mai degrabă caracterul profund uman al situaţiei şi mai puţin cel politic.

Regia a fost realizată de Keresztes & Blaga, iar proiecţiile video au fost concepute de Adrian Matei. Din distribuţie fac parte Kilyén László, KISS Bora, Nicu Mihoc, Cristian Iorga, Csíki Szabolcs și Loredana Dascălu.

Spectacolul a fost produs în cadrul proiectului „Român vs. Maghiar. Interferenţe culturale româno-maghiare în teatru după 1918” care are la bază promovarea unor tineri autori români și maghiari contemporani, în procesul de creație fiind implicați actori ai celor două Companii, rezultând spectacole bilingve, cu supratitrare: „Ţara Zânelor“ şi „Intenţii rătăcite“ de Dálnoky Réka, în regia lui Nicu Mihoc.

Spectacolul va avea loc marţi, 1 septembrie, ora 20.00, la Teatrul de Vară (Piaţa Trandafirilor nr. 40).

Biletele pot fi achiziţionate de la casieria de la Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu-Mureş de luni până vineri între orele 12.00 – 18.00. Biletele se pot achiziționa şi cu o oră înaintea reprezentaţiilor de la casieria de la Sala Mică (în cazul spectacolelor din Curtea interioară a Teatrului) şi la fața locului, în cazul spectacolelor de la Teatrul de Vară.
Biletele online se pot cumpăra de pe platforma www.biletmaster.ro.