TÉLI CSODAHÁZIKÓ – CSILLAGCSENGŐ

 

A Tompa Miklós Társulat ünnepi gyerekműsora

 

Pénteken, 2022. december 23-án 18:00 órától újabb Csodaházikó bemutatóra kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. Benő Kinga, a gyerekelőadás-sorozat projektvezetője ezúttal Kovács András Ferenc verseinek felhasználásával Csillagcsengő című műsorral készült a legkisebbeknek.

A zenés gyerekműsorban a Tompa Miklós Társulat színészei mellett a Marosvásárhelyi Művészeti Líceum kisiskolás diákjai is részt vesznek, a II. és III. osztályos diákokból álló kórus karvezetője Fülöp Klára. KAF verseit Apostolache Kiss Zénó zenésítette meg, az alkalmi zenekar pedig az előadásban résztvevő színészekből verbuválódott.

“Jégcsap csendül, jégcsap cseng –
csillagcsengő égen leng.”
(Kovács András Ferenc: Csillagcsengő)

Minden évszak sajátos szépséggel és bájjal kecsegtet, ám annál izgalmasabb még sincs, mint amikor télen hullani kezdenek az első hópelyhek. December a csillogás, a mesék és a csodák hava. Kovács András Ferenc megzenésített gyermekverseivel utazunk hómezőkön kutyaszánon, puhán csapongó hópihék között, elkószálunk a holderdőbe, az egek magasságába, a csillagcsengőkig.

Az első előadás egyúttal karácsonyi ráhangolódás is – gyerekeket és szülőket együtt várnak az ünnepi előadásra. A produkció szereplői Adorjáni Nagy Zoltán, Bálint Örs, Benő Kinga, Fodor Piroska, Nagy Dorottya, Nagy István, Sebestyén Aba. Az előadás díszletét és jelmezét Lukács Vanda tervei alapján készítették.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata szeretettel várja a karácsonyi ünnepre készülődő családokat. A gyerekműsort január 24-én, kedden 12:00 órától tűzi újra műsorra a Társulat.

A 15 lej értékű gyerekjegyeket kizárólag személyesen, a Színház nagytermi jegypénztárában (hétköznaponként 9:00 és 19:00 óra között) lehet váltani, a 20 lej értékű felnőttjegyek online, a Biletmaster oldalon is kaphatók.