TRANSYLVANIAN SYMPHONIC TALES

 

Vokál-szimfonikus koncertnek ad teret a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

 

Május 15-én, szombaton 20:00 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében illetve a Színház téren Koszorus Krisztina és idén 10 éves zenekara, a Koszika & The HotShots a román állami Nemzeti Kulturális Alap (AFCN) és a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal, a Maros Megyei Tanács és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházzal támogatásával valamint a Grazioso Kvartett Egyesülettel partnerségben rendhagyó eseményt szervez.

A Transylvanian Symphonic Tales, avagy az Erdélyi szimfonikus mesék cím mögött egy fergeteges vokál-szimfonikus koncert rejlik, több mint 50 erdélyi zenész részvételével, akik egy eklektikus zenei formát feszegetnek. A Koszika & The HotShots zenekar és meghívottaik egy teljes szimfonikus zenekar kíséretében saját dalaik mellett újrafogalmazott magyar és román népdalokat adnak elő, de napjaink közismert pop dallamai és néhány nosztalgikus sláger is felcsendül a koncerten. A repertoár egy teljes mértékben 21. századi, sokszínű, eklektikus és elektrikus hangzásban szólal meg, átjárást teremtve a népi, a klasszikus és a kortárs zenei nyelvezet között. A koncert performativitását fényjáték és videóvetítés növeli. Az ötletgazda és a koncert énekese, Koszika, a daloknak pontos életérzést, kontextust kreál, illetve az alkotási folyamatba is betekinteni enged. A zömében erdélyi zenészeket Vaughn Roberts új-zélandi származású, az Amerikai Egyesült Államokban tanult majd oktatóként tevékenykedő, jelenleg Marosvásárhelyen élő művész vezényli, aki a teljes koncert hangszerelését „elkövette”.

A koncert a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében zajlik, amit a járványügyi szabályozásokra valamint a korlátozott létszámra való tekintettel a szervezők élőben közvetítenek a Színház téren. A nézők az előírásoknak megfelelően, a Nagyteremben vagy a Színház téren kialakított nézőtéren élvezhetik a műsort, ami által egy várva-várt rendezvényformát élvezhetnek újból: a szabadtéri koncertet.

Jegyeket a Színház nagytermi jegypénztárában (nyitvatartás hétköznapokon 11 és 18 óra között, telefonszám: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint a Biletmaster oldalán lehet vásárolni:

https://teatrunational.biletmaster.ro/hun/Event/44003294/