Transylvanian SYMPHONIC TALES

Formația mureșeană Koszika & The HotShots – care împlinește anul acesta 10 ani de existență – în parteneriat cu Teatrul Național Târgu-Mureș și Asociația Cvartetul Grazioso, cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) și al Primăriei Municipiului Târgu-Mureș, organizează un eveniment special:

Transylvanian Symphonic Tales, adică Povești Simfonice Transilvănene promite un concert vocal-simfonic extraordinar, cu participarea a peste 50 de muzicieni care vor cânta o muzică eclectică. Solista Koszorus Krisztina Koszika, împreună cu trupa Koszika & The HotShots și invitații lor, însoțiţi de o orchestră simfonică completă, vor cânta în primul rând piese din repertoriul popular maghiar și românesc, într-o interpretare inovatoare, dar şi compoziţii originale ale formației, precum şi câteva melodii pop binecunoscute și hit-uri nostalgice. Sound-ul concertului va fi unul al secolului 21, colorat, eclectic și electric şi va servi ca punte între lumea tradițională, cea clasică și cea contemporană.

Concertul va beneficia de videoproiecții și jocuri de lumini care vor contribui la crearea unui efect de show, iar solista Koszorus Krisztina Koszika – una dintre creatoarele evenimentului – va pune în context piesele cântate și vă va ghida prin procesele creației. La concert vă vor cânta artiști din Transilvania, cu câteva excepții, cum ar fi muzicianul neozeelandez Vaughn Roberts – directorul muzical al concertului – care a realizat majoritatea transcrierilor şi orchestrațiilor special pentru acest eveniment, și care va dirija orchestra.

Concertul va avea loc în Sala Mare a Teatrului Național Târgu-Mureș, iar din cauza locurilor limitate în sală și pentru a fi în conformitate cu prevederile legale privind prevenirea răspândirii coronavirusului și profitând de vremea plăcută adusă de primăvară, organizatorii îl vor transmite live în Piața Teatrului, unde vor amenaja un spațiu delimitat, cu scaune pentru spectatori. Evenimentul se transformă astfel într-un mult-așteptat concert în aer liber.

Biletele se pot achiziţiona la casieria de la Sala Mare a Teatrului Național Târgu-Mureş (de luni până vineri, între orele 11.00 – 18.00 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor) și online, pe platforma www.biletmaster.ro.

———————-
Proiectul este co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
———————-
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.