ÚJABB IBSEN DARAB A TOMPA MIKLÓS TÁRSULAT REPERTOÁRJÁN

 

Folytatódik a Tompa Miklós Társulat Ibsen-sorozata. A Hedda Gabler, A nép ellensége és a Nóra előadások után Henrik Ibsen egyik legösszetettebb művét, A VADKACSA című drámáját viszi színpadra Keresztes Attila rendező. A bemutatóra 2022. március 27-én, vasárnap 18:00 órától a Színház Nagytermében kerül sor.

A vadkacsa című drámában a Werle és az Ekdal család életébe tekinthetünk be. A két család múltja összefonódik, viszont ez a múlt, amitől szabadulni akarnak, olyan titkokkal van tele, melyek folyamatosan mérgezik életüket. Az apák bűne fiaikra száll, a hazugságok átszövik mindennapjaikat. A helyzetet látszólag megoldani vágyik az ifjú Werle azzal, hogy megpróbál fényt deríteni az igazságra, és ezzel megbontja az évek során kialakult álegyensúlyt. De vajon fölszabadítja-e az embert magát az igazságért való küzdelem? És egyáltalán, mi is az igazság?

SZEREPOSZTÁS: WERLE – Henn János; GREGERS WERLE – Fehér Balázs Benő; EKDAL – Nagy István; HJALMAR EKDAL – Bartha László Zsolt; GINA EKDAL – Simon Boglárka Katalin; HEDVIG, a kislányuk – Nagy Evelyn-Adrienn; SÖRBYNÉ – P. Béres Ildikó; RELLING – Korpos András; MOLVIK – Tollas Gábor; PETTERSEN – Meszesi Oszkár; JENSEN – Ferenczi H. István.

Jelmeztervező: Bianca Imelda Jeremias; Színpadkép: Keresztes Attila; Zeneszerző: Boros Csaba; Dramaturg: Szabó Réka;  Fordító: Kúnos László; Ügyelő: Szakács László.

A 14 éven felülieknek ajánlott, román felirattal követhető előadást a bemutatót követően több alkalommal is műsorra tűzi a Társulat: március 28-án 18:00 órától valamint április 11-én és 15-én 19:00 órától lesz látható a Színház Nagytermében.

Az előadások jegyei megvásárolhatók személyesen a Színház nagytermi jegypénztárában (telefonszám: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint online, a Biletmaster oldalán.