UNITER DÍJRA JELÖLTÉK TÁRSULATUNK KÉT TAGJÁT

 

A Román Színházi Szövetség (UNITER) közzétette a romániai színházi szakma legrangosabb díjára jelöltjeinek listáját. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata idén újra a jelöltek között szerepel, két kategóriában: a legjobb férfi mellékszereplőnek valamint a legjobb rendezésnek járó elismeréssel.

A  LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐNEK járó díjra László Csaba, a Tompa Miklós Társulat színésze kapott jelölést Radu Afrim: GRAND HOTEL RETROMADÁR című előadásban a Szilveszter Zita szerepében nyújtott alakításáért.

LEGJOBB RENDEZÉS díjra Fehér Balázs Benőt, a Társulat új tagját jelölték Boris Vian: PIROS FŰ című darabjának rendezéséért.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház külön gratulál Oláh Réka díszlettervezőnek a DEBÜT-DÍJRA való jelölésért. Oláh Réka a Tompa Miklós Társulat több előadásának alkotófolyamatában is közreműködött: A doktor úr (2021) – díszlet- és jelmeztervező asszisztens, Nem történt semmi (2021) – jelmeztervező, @Tizenhét (2019) – díszlet- és jelmeztervező.

A PIROS FŰ című kistermi előadás március 31-én 18:30 órától valamint április 1-én és 2-án 19:30 órától szerepel a Tompa Miklós Társulat műsorán. A GRAND HOTEL RETROMADÁR című produkciót legközelebb április 13-án láthatja a közönség a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.

Jegyek a Biletmaster oldalán valamint a Színház nagytermi jegypénztárában válthatók (telefonszám: 0365 806 865).