Vești bune

Spectacolul „Săraci“ de Lucy Thurber, în regia lui Rareş Budileanu va participa în formulă online la Festivalul D-butan-T organizat de Teatrul de Stat din Constanţa şi Teatrul „Andrei Mureşanu“ din Sfântu Georghe.

Festivalul are loc în intervalul 19 octombrie – 26 octombrie, atât la Constanţa, cât şi la Sfântu Gheorghe şi este un produs cultural conceput să funcţioneze ca un motor de căutare a artiştilor aflaţi la început de drum, alături de care merită să rişti. Trei dintre tinerii actori din spectacol – Daniel Vişan, Alexandra Moldovan şi Larisa Dobrin – vor avea şansa de a fi aleşi între cei cinci finalişti ai competiţiei care va culmina cu două premii oferite de organizatorii festivalului.

Înregistrarea spectacolului va fi transmisă joi, 22 octombrie, de la ora 19.00 pe pagina de Facebook a festivalului: https://www.facebook.com/DbutanT

Din distribuție fac parte actorii Daniel Vișan (Billy), Anca Loghin (Martha), Mihai Crăciun (Herb), Larisa Dobrin (Rachel), Ștefan Mura (Louie), Alexandra Moldovan (Gloria), Laura Mihalache (Ellen) şi Rareş Budileanu.

Regia artistică este semnată de Rareș Budileanu, iar regia tehnică îi aparţine lui Stelian Chiţacu. Scenografia este realizată de Anna Kupás, light-design-ul este conceput de Alin Popa, iar sufleur este Iolanda Belbe. Traducerea în limba română a piesei este rezultatul muncii colective a unei echipe alcătuite din studenţi ai Masteratului de Scriere Dramatică de la Universitatea de Arte din Târgu-Mureş. Selma Dragoş, Andi Gherghe, Carmen Ghiurco şi Gabriel Sandu au contribuit la crearea versiunii în limba română, coordonată şi revizuită de lect. univ. dr. Anda Cadariu.

Spectacolul este o coproducţie Incubator Treişpe şi Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania „Liviu Rebreanu“.