„Vivaldi şi Anotimpurile“, online

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii, ca şi când aţi fi în sala de spectacol, şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

În zilele de luni şi vineri, de la ora 20.30, vă propunem câte o producţie din stagiunile trecute care, prin intermediul internetului şi al dumneavoastră, continuă să fie vie şi relevantă.

Luni, 18 mai, vă aşteptăm pe canalul de YouTube al Companiei (https://www.youtube.com/channel/UCyxzwhJj5ZiGWMc_–fY20Q) să vizionaţi „Vivaldi şi Anotimpurile“, un spectacol de Gigi Căciuleanu, după o idee de regie și concept spațial de Dan Mastacan.

După succesul extraordinar pe care l-a avut „Carmina Burana“, Gigi Căciuleanu, revine la Teatrul Național Târgu-Mureș pentru a lucra cu dansactorii Companiei „Liviu Rebreanu“.

De această dată, regizorul-coregraf folosește acordurile inconfundabile ale muzicii lui Antonio Vivaldi într-un spectacol ce readuce pe scena Naționalului târgumureșean poezia mișcării și lumea plină de mister și fantezie a unuia dintre cei mai importanţi artiști români contemporani.

Din distribuţie fac parte: Monica Ristea, Bordás Attila, Cristina Iuşan, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Costin Gavază, Anca Loghin, Rareş Budileanu, Raisa Ané, Luchian Pantea, Georgiana Gherghu, Claudiu Banciu, Mihaela Mihai, Delia Martin, Cristina Holtzli, Alexandru-Andrei Chiran, Tiberius Vasiniuc, Sergiu Marocico, Bianca Fărcaş, Cristian Iorga, Laura Mihalache, Claudia-Erika Domokos, Gabriela Bacali, Denisa Badea, Claudiu Ştian, Robert Oprea şi Ștefan Mura.

Scenariul, regia și coregrafia au fost semnate de Gigi Căciuleanu, realizarea decorului, designul costumelor și conceptul afișului îi aparţin Măriucăi Ignat, textul Sonet Baroc nr. 7 a fost scris de Beney Zsuzsa şi tradus de Paul Drumaru, lighting design-ul a fost realizat de Daniel Klinger, asistentă de coregrafie a fost Cristina Iuşan, iar asistent de regie a fost Laurenţiu Blaga.

Premiera spectacolului a avut loc pe 30 septembrie 2015, la Sala Mare.

Despre „Vivaldi şi Anotimpurile“, în presă:

„Slujindu-se de binecunoscuta compoziţie pentru a face din ea un spectacol de teatru coregrafic, nutrind poate aceleaşi îndoieli încercate odinioară de Vivaldi, Gigi Căciuleanu a mizat pe caracterul de artă pe de o parte completă, dacă nu cumva chiar hiper-completă a teatrului.“ (Mircea Morariu – Adevărul)

„Anotimpurile lui Gigi Căciuleanu caută omul, descriu coagularea și disoluția relațiilor umane citite în anotimpurile stărilor omenești.“ (Oana Cristea Grigorescu – Radio Cluj)

„Trupa Teatrului Național Târgu-Mureș a pus în scenă o adevărată capodoperă provenită din imaginația debordantă a unuia dintre cei mai mari artiști contemporani români, Gigi Căciuleanu. Cu ajutorul fermecătoarei muzici a lui Antonio Vivaldi, s-au explorat toate anotimpurile ce se aștern în sufletele oamenilor, de la iubire… la furie, de la dorința de a fi integrat în societate… la dorința de a ieși din mulțime, de la exuberanță… la suferință.“ (Raluca Medeleanu, Special Arad)

Pe această cale vă invităm să vă abonați la canalul nostru de YouTube, pentru a primi notificări despre noi conținuturi.