Spot 60 Banner

Despre eveniment

 

Timpul ne poate fi cel mai mare aliat atunci când ştim să îl facem să lucreze în folosul nostru. Dacă începuturile sunt, în genere, definite prin exuberanţă şi expansivitate, odată cu trecerea timpului lucrurile se decantează şi apare înţelepciunea. Teatrul Naţional Târgu-Mureş a atins în acest an o bornă a maturităţii: şase decenii de teatru în limba română la Târgu-Mureş. 60 de ani şi tot atâtea stagiuni în care s-au creat lumi pe scenă, s-au succedat generaţii de spectatori, dar şi de artişti, 60 de ani în care s-a creat o adevărată comunitate bazată pe valori comune, s-au făurit cariere excepţionale, s-au lansat direcţii estetice diverse şi, nu în ultimul rând, s-a consolidat un adevărat reper cultural la nivel naţional.

Considerăm că cei 60 de ani de teatru în limba română la Târgu-Mureş merită o aniversare pe măsură. Este necesară o privire retrospectivă asupra traseului nostru artistic, să ne amintim de înaintaşii noştri, să celebrăm momentele definitorii ale acestei instituţii şi să ne lăsăm inspiraţi pentru a duce mai departe această onorantă moştenire.

60 de ani de teatru în limba română la Târgu-Mureş înseamnă 60 de stagiuni, sute de spectacole, mii de amintiri şi zeci de mii de spectatori care au fost alături de minunaţii actori ai acestei instituţii; 60 de ani care ne dau posibilitatea să visăm, să credem în valoarea certă a acestui Teatru care, prin producţiile sale, ne-a adus tuturor atâta emoţie, şi să păstrăm locul Naţionalului mureşean în ierarhia Teatrului Românesc.
Sperăm că am reuşit, de-a lungul timpului, să facem din acest loc acasă pentru cât mai mulţi spectatori, un loc în care lumea e mai generoasă, mai cooperantă şi mai bună.

Vă mulţumim tuturor celor care aţi fost alături de noi şi ne dorim ca următorii 60 de ani să îmbogăţească această moştenire teatrală în folosul tuturor celor care iubesc scena.

Dan Rădulescu
Director artistic Compania „Liviu Rebreanu“
Teatrul Naţional Târgu-Mureş