Un spectacol unic, la Sala Mică

Veţi participa? Veţi fi manipulaţi? Veţi asculta? Veţi asculta cu adevărat? Fără repetiţii prealabile, fără regie, cu un actor diferit la fiecare reprezentaţie şi o scenă pe care se află un text sigilat în plic, piesa renumită pe plan internaţional Iepure alb, iepure roşu a dramaturgului iranian Nassim Soleimanpour propune un experiment teatral îndrăzneţ şi, totodată, ne aminteşte de forţa transformatoare şi transgresivă a teatrului. Împiedicat de regimul de la Teheran să îşi părăsească Iranul natal, Soleimanpour a scris o piesă care a străbătut lumea în locul său. Publicul va însoţi fiecare nou interpret într-o călătorie în necunoscut, unde va descoperi ceva personal şi profund, va explora limitele libertăţii şi, în cele din urmă, zona în care teatrul îl poate duce.

După premiera din 2011, piesa a fost tradusă în peste 25 de limbi şi a fost jucată de peste 1000 de ori de unele dintre cele mai importante nume din teatru şi film, printre care actorii Whoopi Goldberg, Nathan Lane, John Hurt, Simon McBurney, Stephen Fry, Sinead Cusack, Marcus Brigstocke şi Ken Loach.

Spectacolul este produs de Aurora Nova.

NOTĂ: Reprezentanţii mass-media trebuie să ţină cont că dramaturgul este un cetăţean iranian. Piesa NU reprezintă o opinie politică şi nu trebuie prezentată ca atare. Aceasta funcţionează la un nivel mai profund, metaforic, şi evită în mod expres comentariul politic. Orice aluzie la faptul că piesa ar promova o atitudine anti-guvernamentală ar putea pune viaţa dramaturgului în pericol. Prin urmare, reprezentaţii mass-media sunt rugaţi să prezinte proiectul în termeni echilibraţi.

„Iepure alb, iepure roşu“ a fost produs iniţial de Teatrul Volcano în parteneriat cu Necessary Angel şi Wolfgang Hoffmann.
Dramaturgia îi aparţine lui Daniel Brooks şi Ross Manson.

Reprezentaţia va avea loc luni, 13 martie, de la ora 19.30, la Sala Mică, avându-l în distribuţie pe Cristian Iorga.